top of page

дебати на тему гендерної нерівності

20 листопада відбувся захід "Дебати на тему гендерної нерівності". У нас була цікава і продуктивна дискусія, а також учасники, які не боялися висловити свою думку і вперше спробували себе в дебатах та чудовий модератор Дмитро Федіна з дебатного клубу НУ Львівська Політехніка.

Про рівність, чи, точніше, нерівність у суспільстві за гендерною ознакою подискутували, проблематику цієї нерівності - дискримінації жінок і чоловіків, розкрили.

Темами, які виносилися на дебатування були: військова служба жінок, перспектива її офіційного затвердження, праця жінок у парламенті тощо. Ми дійшли висновку, що все-таки чоловік і жінка, хоча є дуже різними у своїй фізичній та психологічній природі, проте мають рівні права на реалізацію себе в суспільстві і в житті. Стати рівними не означає лише стати однаковими у всьому і мати змогу робити те ж, що і протилежна стать. Але це ще й означає поважати вибір кожної людини, незалежно від її статі, і не обмежувати її право за цією ознакою.

Стереотипи створюють самі люди, але вони самі їх і руйнують. Тому все починається з нас самих, із наших думок і наших дій.


RECENT POSTS

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page